У будівлі на вулиці Сумській, 88, де минулого тижня проводився обшук, не зареєстровані фірми, які фігурують у кримінальній справі про шахрайське заволодіння 700 га землі. Про це в листі на ім'я начальника Головного управління МВС України в Харківській області Михайла Мартинова заявив голова правління АТ "Інвестор" Андрій Переєденко. У листі підкреслено, що інформація міліції про те, що фірми, які фігурують у справі про землю, зареєстровані за адресою Сумська, 88, не відповідає дійсності. У зв'язку з цим А.Переєденко вимагає від міліції її офіційно спростувати.

У листі зокрема сказано: "У матеріалі офіційного сайту ГУ МВС України в Харківській області безапеляційно заявляє, що "всі підприємства", на чию користь були передані якісь земельні ділянки загальною площею приблизно 700 га в Харківському районі, зареєстровані за адресою вул. Сумська, 88. Офіційно заявляю, що вказана інформація є недостовірною - ніякі фірми, яким би передавалися землі будь-якого призначення зазначеної площею, ніколи не були зареєстровані за адресою Сумська, 88. Більш того, з контексту офіційної інформації сайту ГУ МВС України в Харківській області випливає, що слідство у махінаціях із землею підозрює і редакції двох ЗМІ, у приміщеннях яких співробітниками УБОЗу за підтримки спецпідрозділу "Сокіл" був проведений обшук.

Виходячи з усього вище перерахованого змушений звернутися до начальника ГУ УМВС України в Харківській області генерал-майора Михайла Мартинова з вимогою негайно спростувати інформацію, що ганьбить ділову репутацію організацій і підприємств, чиї офіси розташовуються в будівлі за адресою Сумська, 88. Зазначу, що, публікуючи неперевірену, завідомо тенденційну інформацію, офіційний сайт ГУ УМВС України в Харківській області насамперед завдає шкоди репутації харківської міліції і дискредитує правоохоронні органи, підриваючи віру населення в чесність міліції".

Довідка "SQ". Уранці 7 липня в будівлі на вул. Сумській, 88 міліція і прокуратура почали обшук приміщень. За цією адресою працюють відділення АКБ "Базис", АТ "Інвестор" та низка інших структур, пов'язаних з головою Харківської облорганізації партії "Батьківщина" Арсеном Аваковим.

За інформацією правоохоронців, у виробництві обласного слідчого управління знаходиться кримінальна справа, яка була порушена за фактом шахрайського заволодіння невстановленими особами земельною ділянкою площею близько 700 га на території однієї з селищних рад Харківського району Харківської області. Слідством встановлено, що з лютого до квітня 2008 р. невстановлені особи, намагаючись умисно, шляхом обману заволодіти земельною ділянкою, яка перебувала в оренді одного з приватних підприємств, здійснили численні незаконні оборудки. Всі підприємства, на чию користь пізніше були передані зазначені земельні ділянки, зареєстровані за адресою вул. Сумська, 88, заявили в міліції.