"Усі дії, які проводили правоохоронці у будинку по вул. Сумській, 88, пов'язані виключно з розслідуванням кримінальної справи, відкритої за фактом шахрайства", - заявив 12 липня журналістам голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. "Я не думаю, що в інтересах ЗМІ, влади і самої опозиції політизувати ситуацію. Спроба сховатися за ширму опозиціонера - дешевий трюк", - зазначив М.Добкін.

За його словами, в рамках розслідування цієї справи проходив обшук за адресою, на яку були зареєстровані або зараз зареєстровані певні комерційні структури. "Я не знаю, вони проходять у справі як підозрювані або як свідки. Я вам кажу як юрист: якщо ця адреса потрапила в поле зору правоохоронців як місце, де може бути цікава їм документація, то ні присутність журналістів, ні наявність суспільної депутатської приймальні й офісу політичної партії не може бути перепоною для проведення слідчих дій", - підкреслив М.Добкін.

Він також зазначив, що за адресою Сумська, 88 була зареєстрована низка підприємств, які з 2006 р. володіли майном територіальної громади і були за законом його позбавлені. "Це майно зараз продовжує служити територіальній громаді- ККЗ "Україна", фонтан "Каскад", земля, яку продали за 28 млн.грн., і всі ці гроші надійшли до міського бюджету", - підкреслив губернатор.

Довідка "SQ". 7-8 липня в будівлі на вул. Сумській, 88 міліція і прокуратура провели обшук приміщень. За цією адресою працюють відділення АКБ "Базис", АТ "Інвестор" та низка інших структур, пов'язаних з головою Харківської облорганізації партії "Батьківщина" Арсеном Аваковим. За інформацією правоохоронців, у виробництві обласного слідчого управління знаходиться кримінальна справа, яка була порушена за фактом шахрайського заволодіння невстановленими особами земельною ділянкою площею близько 700 га на території однієї з селищних рад Харківського району Харківської області.

"Слідством встановлено, що з лютого до квітня 2008 р. невстановлені особи, намагаючись умисно, шляхом обману заволодіти земельною ділянкою, яка перебувала в оренді одного з приватних підприємств, здійснили численні незаконні оборудки. Всі підприємства, на чию користь пізніше були передані зазначені земельні ділянки, зареєстровані за адресою вул. Сумська, 88", - заявили в міліції.

У той же час голова правління АТ "Інвестор" Андрій Переєденко в листі начальнику облуправління міліції заявив, що інформація міліції про те, що фірми, які фігурують у справі про землю, зареєстровані за адресою Сумська, 88, не відповідає дійсності. У зв'язку з цим А.Переєденко вимагає від міліції офіційно її спростувати.