Продукти, що містять велику кількість мінералів, допомагають організму боротися з коронавірусом. Про це у своєму новому блозі розказала лікар-інфекціоніст і депутат від партії «Наш край» Світлана Федорова.
«Яйця містять залізо, магній, калій, кальцій, а також цинк, і вони не втрачають своїх корисних властивостей навіть під час термічної обробки. Завдяки своєму складу, яйця збільшують вироблення лімфоцитів, пригнічують розмноження вірусів, скорочують тривалість інфекції, мають протизапальні властивості», - розповіла Світлана Федорова у відео.
За її словами, у період спалаху коронавірусу вкрай важливо ввести в раціон жирну рибу. І не обов’язкового дорогу – згодиться і звичайний оселедець.
«Морська риба у своєму складі має омегу-3, яка забезпечує будівельні блоки для протизапальних гормонів – ейкозаноїдів, а вони благотворно впливають на імунну систему», - уточнює медик.
Лікар-інфекціоніст радить додавати в їжу спецію куркуму, яка є природним антибіотиком, а також вживати сири, кролятину та індичатину, які допоможуть нормалізувати сон після захворювання на коронавірус.
Більше корисних порад, як уберегтися від інфекції, що робити під час хвороби, якою вакциною краще робити щеплення і скільки має тривати ізоляція, читайте на