Коли сонце припікає, а повітря — важке та розпарене, досить одного коктейлю, щоб поринути в маленьку відпустку, навіть у межах містах. Для цього можна замовити ром на сайті GoodWine — насичений, але водночас м’який. Його можна пити соло або змішувати з іншим алкоголем. Будь-який варіант допоможе пережити спеку, а літні вечори в компанії друзів зробити довгими та приємними.

Чому варто вибрати преміальний ром

Йдеться про категорію міцного алкоголю, виготовленого з ретельно відібраної патоки або свіжого тростинного цукру. Преміальний ром зазвичай випускають невеликими партіями та довше витримують у дубових бочках, іноді з-під хересу, бурбону чи вина. Це додає смаку багатошаровості — з нотками ванілі, карамелі, сухофруктів і навіть тропічних плодів. Подекуди з’являється легкий натяк на пряність. А ще в преміального рому немає різкого алкогольного присмаку.

Соло чи в коктейлях — як подавати ром улітку

Якщо хочете оцінити кожен відтінок смаку й аромату, то подавайте дистилят у чистому вигляді. До келиха можна помістити один великий кубик льоду.

Водночас літня пора асоціюється зі свіжістю, і саме коктейлі допомагають освіжитися. Головне — вибрати міксери, які гармонійно підкреслять смак рому, а не затьмарять його. Це можуть бути:

  • свіжовичавлений сік лайма або грейпфрута для яскравої кислинки;
  • кокосова вода для м’якого екзотичного присмаку;
  • імбирне пиво для пряно-солодкого фінішу;
  • сухе ігристе вино для шипучості та елегантності;
  • легкі трав’яні лікери, як-от бузиновий, для квіткової складності;
  • вермут для гіркувато-солодкого нюансу.

Найкращі літні коктейлі з ромом

Рецепти, які легко втілити в життя навіть на домашній кухні:

  1. «Дайкірі». Білий ром, сік лайма та простий цукровий сироп — збовтайте все це з льодом. Цей класичний коктейль чудово освіжає, значною мірою через приємну гірку нотку на посмаку.
  2. «Ромовий пунш». Це поєднання золотистого рому, апельсинового та ананасового соків, гренадину та декількох крапель бітеру — мікс, що переносить на Кариби на заході сонця.
  3. «Мохіто Рояль». Адаптований рецепт стандартного коктейлю на основі рому, ігристого вина, м’яти та лайма. Цей варіант коктейлю освіжає ще краще, ніж традиційний.
  4. «Імбирно-лаймовий кулер». В основі — темний ром. Його доповнюють імбирне пиво, свіжий лайм і 2–4 великі кубики льоду. Це ароматний мікс із виразним характером, який чудово втамовує спрагу.

Якщо прагнете швидко охолодитися влітку, завжди тримайте під рукою цитрусові — це найкраще доповнення до рому в спекотну погоду. Зупиніться на легких квітково-фруктових розливах від Angostura, Captain Morgan, Botafogo, El Dorado, Havana Club і Plantation.

У чистому вигляді подавайте ром злегка охолодженим — для цього можна помістити пляшку до холодильника на 15–20 хвилин. А ще зважайте на міцність: що вона нижча, то легше інтегрувати дистиляцію до будь-якого рецепта коктейлю — як класичного, так і авторського.