Коли сонце припікає, а повітря — важке та розпарене, досить одного коктейлю, щоб поринути в маленьку відпустку, навіть у межах містах. Для цього можна замовити ром на сайті GoodWine — насичений, але водночас м’який. Його можна пити соло або змішувати з іншим алкоголем. Будь-який варіант допоможе пережити спеку, а літні вечори в компанії друзів зробити довгими та приємними.
Чому варто вибрати преміальний ром
Йдеться про категорію міцного алкоголю, виготовленого з ретельно відібраної патоки або свіжого тростинного цукру. Преміальний ром зазвичай випускають невеликими партіями та довше витримують у дубових бочках, іноді з-під хересу, бурбону чи вина. Це додає смаку багатошаровості — з нотками ванілі, карамелі, сухофруктів і навіть тропічних плодів. Подекуди з’являється легкий натяк на пряність. А ще в преміального рому немає різкого алкогольного присмаку.
Соло чи в коктейлях — як подавати ром улітку
Якщо хочете оцінити кожен відтінок смаку й аромату, то подавайте дистилят у чистому вигляді. До келиха можна помістити один великий кубик льоду.
Водночас літня пора асоціюється зі свіжістю, і саме коктейлі допомагають освіжитися. Головне — вибрати міксери, які гармонійно підкреслять смак рому, а не затьмарять його. Це можуть бути:
- свіжовичавлений сік лайма або грейпфрута для яскравої кислинки;
- кокосова вода для м’якого екзотичного присмаку;
- імбирне пиво для пряно-солодкого фінішу;
- сухе ігристе вино для шипучості та елегантності;
- легкі трав’яні лікери, як-от бузиновий, для квіткової складності;
- вермут для гіркувато-солодкого нюансу.
Найкращі літні коктейлі з ромом
Рецепти, які легко втілити в життя навіть на домашній кухні:
- «Дайкірі». Білий ром, сік лайма та простий цукровий сироп — збовтайте все це з льодом. Цей класичний коктейль чудово освіжає, значною мірою через приємну гірку нотку на посмаку.
- «Ромовий пунш». Це поєднання золотистого рому, апельсинового та ананасового соків, гренадину та декількох крапель бітеру — мікс, що переносить на Кариби на заході сонця.
- «Мохіто Рояль». Адаптований рецепт стандартного коктейлю на основі рому, ігристого вина, м’яти та лайма. Цей варіант коктейлю освіжає ще краще, ніж традиційний.
- «Імбирно-лаймовий кулер». В основі — темний ром. Його доповнюють імбирне пиво, свіжий лайм і 2–4 великі кубики льоду. Це ароматний мікс із виразним характером, який чудово втамовує спрагу.
Якщо прагнете швидко охолодитися влітку, завжди тримайте під рукою цитрусові — це найкраще доповнення до рому в спекотну погоду. Зупиніться на легких квітково-фруктових розливах від Angostura, Captain Morgan, Botafogo, El Dorado, Havana Club і Plantation.
У чистому вигляді подавайте ром злегка охолодженим — для цього можна помістити пляшку до холодильника на 15–20 хвилин. А ще зважайте на міцність: що вона нижча, то легше інтегрувати дистиляцію до будь-якого рецепта коктейлю — як класичного, так і авторського.