У Харкові триває ремонт на ТЕЦ-3, по якій били росіяни. Вже завершено перший етап програми по заміні запірної арматури, повідомили в КП "Харківські тепломережі".

ТЕЦ-3 сильно постраждала від ракетних ударів влітку 2022 року. Були зруйновані будівля котлотурбінного цеху та енергетичне обладнання, пошкоджені парові котли, виведено з ладу електричне обладнання трансформаторної підстанції. За попередньою оцінкою, підприємству було завдано збитків у розмірі 60 млн грн.

Як повідомив заступник технічного директора КП "ХТМ" Олексій Лука, також у планах – реконструкція найбільш пошкоджених котелень на Північній Салтівці. Сьогодні там ведуться демонтажні роботи.

До кінця жовтня, каже Олексій Лука, планується реконструювати 7 великих об'єктів, 20 теплових камер, 14 мобільних котелень, 21 центральний теплопункт і 220 кілометрів мереж, а також відремонтувати внутрішньобудинкові системи.

В рамках підготовки до нового опалювального сезону в районах Харкова встановлюють мобільні котельні. У КП "ХТМ" розповіли, що 17 таких котелень, встановлених раніше, допомогли харків'янам пережити минулу зиму.