ЗСУ спростовують взяття росіянами села Табаївка у Куп'янському районі Харківської області. Начальник служби зв'язків із громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо в ефірі "Суспільне. Спротив" заявив, що інформація у російських пабліках про захоплення Табаївки не відповідає дійсності.

Табаївка – невелике село на південному сході від Кіп'янська. До війни тут мешкали близько 30 людей.

Фітьо розповів, що на цій ділянці йдуть бойові дії. За його даними, ЗСУ переходять на кращі рубежі, щоб зайняти оборону і потім перейти до наступу та покращити тактичне становище. Командири приймають обґрунтовані тактичні рішення для збереження особового складу. 

"Цей населений пункт ще менший, ніж Крохмальне. Там було 45 людей, а це взагалі як хутір. Він перебуває у дуже незручному розташуванні — у низовині якраз, і там болотиста місцевість, тому стати безпосередньо у це місце — це означає одразу перетворитися на мішень у тирі. Тому там тривають зараз такі позиційні бої, і наші якраз намагаються росіян витіснити. Зарано вірити російським паблікам, але маємо розуміти, що вони намагаються будь-що передати як свою тріумфальну перемогу", - сказав Фітьо.

20 січня на фронті російським військам вдалося просунутися вздовж лінії Куп’янськ - Сватове - Кремінна та захопити село Крохмальне Харківської області. До війни тут мешкали 45 людей. Зараз люди виїхали, село зруйновано. За словами Фітьо, втрата Крохмального для ЗСУ не є важливою, бо підрозділи перейшли на більш вигідні позиції і завдають росіянам значних втрат. Тільки протягом 28 січня на Лимано-Куп'янському напрямку ЗСУ відбили 10 атак російських військ, ліквідували 229 російських військових та знищили 84 одиниці військової техніки.