З Харкова запускають ще один поїзд до Польщі, він йтиме через Київ до Перемишля. Про це повідомили у "Укрзалізниці".

Потяг №73/74 Харків - Перемишль вирушатиме з Харкова з 19 лютого по непарних числах о 14:07. До Києва поїзд прибуває о 21:04, а до Перемишля – об 11:13.

У зворотному напрямку, з Перемишля, поїзд відправлятиметься по парних числах з 20 лютого о 13:45 і прибуватиме до Харкова о 10:01. Цей поїзд дасть мешканцям Харкова щоденне сполучення з Польщею, оскільки призначений кілька місяців тому поїзд №93/94 Харків-Хелм курсує з Харкова по парних числах.

Перемишль чи Пшемисль – невелике польське місто практично на кордоні з Україною. З початком російського вторгнення він став одним із головних "перевалочних" пунктів для українців, які рятувались від війни. З Перемишля поїздами або автобусами можна дістатися великих польських міст - Кракова, Вроцлава, Варшави і так далі, а також до Праги та Берліна.

Квитки на потяги доступні у додатку "Укрзалізниці", у чат-боті, на сайті та в касах вокзалів.

За даними віце-президента Польського фонду розвитку Бартоша Марчука, за підсумками 2022 року у Польщі перебуває 950 тисяч біженців із України. Влітку в країні, згідно з базою PESEL, знаходилися 1,4 мільйона втікачів від війни. А ще до 1,3 мільйона українців перебували у Польщі до початку повномасштабного вторгнення. Таким чином усього в Польщі зараз живуть 2,3 мільйона українців.