Після ракетного удару по території біля ХОДА звідти зник пам'ятник діячеві Російської імперії, першому губернатору Слобідсько-Української губернії Євдокиму Щербініну. Про це повідомив начальник штабу спецпідрозділу Kraken Костянтин Немічев.

"Це той випадок, коли його не шкода, адже такого пам'ятника не має бути в українському місті. Щербінін – перший губернатор Слобідсько-Української губернії. А ще російський імперіаліст та вірний слуга Катерини II, за наказом якої ліквідував козацький полковий устрій, що існував на Слобожанщині" ", - написав Немічев.

Довідка SQ. Походив із російського роду Щербініних, який вів родовід від тверських бояр. У 1762-1765 роках очолював Комісію про Слобідські полки, де безпосередньо від імені імператриці Катерини ІІ керував процесом ліквідації козацьких полків Слобідської України та впровадженням на цих землях губернського поділу. Внаслідок ліквідації слобідських полків 18 січня 1765 року імператриця Катерина II видала указ про створення на їхньому місці Слобідсько-Української губернії. Першим губернатором цієї адміністративної одиниці був призначений Євдоким Щербінін. Також він керував зведенням фортець Дніпровської лінії.


Увага! Читайте нас у телеграм-каналі Новини Status Quo
Там більше інформації!


Нагадаємо, увечері 28 серпня РФ ракетами обстріляла центр Харкова. Внаслідок удару біля будівлі ХОДА утворилася вирва. Також зруйновано триповерхову будівлю у центрі міста, за обладміністрацією.