У Лозовій Харківської області хочуть побудувати новий сміттєвий полігон. Це питання міський голова Сергій Зеленський обговорював з італійськими партнерами.

За словами Зеленського, зараз у Лозовій працюють над комплексним проєктом будівництва нового полігона твердих побутових відходів, а також над ремонтом очисних споруд.

Мер Лозової зазначив, що ті об'єкти, які є в громаді, давно вичерпали свій ресурс. Потрібна масштабна модернізація, яка допоможе зберегти екологію.

"Створення передового полігону в Лозовій вирішило б проблему не тільки нашої громади, а й сусідніх", - наголосив Сергій Зеленський.

До вторгнення РФ у Харківській області майже закінчили будувати багатофункціональний комплекс із переробки твердих побутових відходів у Дергачівській громаді. Передбачалося запустити там сортувальну лінію і видобувати газ, щоб переробляти його на електроенергію. А на місці старого полігону планувалося побудувати гірськолижну трасу, де влітку можна було б кататися на спеціальному пластиковому покритті.