Терехов відповів губернатору Бєлгородської області, який запропонував приєднати Харків до РФ. Мер Харкова назвав це "маячнею" і сказав, що Бєлгородська область сприймається в Харкові виключно як "БНР".

Губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков раніше заявив, що найкращий спосіб розв'язати "проблему обстрілів" у регіоні - "приєднати Харківську область".

Мер Харкова Ігор Терехов у коментарі "Настоящему Времени" сказав, що чути це "смішно".

"Бєлгородська область сприймається в Харкові виключно як "БНР" (Бєлгородська Народна Республіка). Тому нехай та маячня, яку він виголосив, буде втішною для нього. Для довідки можу нагадати, що, якщо взяти населення Бєлгорода, це всього лише один район Харкова. Теж для історії: колись дуже давно була Харківська область, до складу якої входило місто Білгород. До цього ми не будемо йти. Але те, що сьогодні стосується суверенітету і територіальної цілісності, то Україна - суверенна держава, Харків - українське місто, був, є і буде ним", - сказав міський голова.

У квітні 1918 року Бєлгород і територія Бєлгородського повіту були повністю очищені від більшовицьких загонів і були частиною Харківської губернії Української держави на чолі з гетьманом Павлом Скоропадським. Після повалення влади гетьмана наприкінці 1918 року Бєлгородський повіт входив до складу Української Народної Республіки. До кінця 1919 року належали до Харківської області Півдня Росії.