У Старому Салтові ставлять тимчасові будиночки для людей, які втратили житло, повідомили в місцевій громаді.

Благодійний фонд "Карітас" за запитами людей визначив 5 родин, які найбільше відповідали категоріям вразливості. Їм уже доставили модульні будинки.

Вони будуть обладнані всім необхідним для комфортного проживання. Це повноцінний окремий будинок із сантехнікою, окремим санвузлом, кухнею, меблями, водою та світлом. Усередині модульних будинків є буржуйка в комплекті з димоходом.

Модульні будинки розміщують на ділянках власників знищених будинків. Фундамент будиночка виконаний із бетонних паль, у кожному є тераса.

У березні в ХОВА повідомляли, що Харківська область отримала 600 модульних будинків від Європейської комісії з питань цивільного захисту та операцій гуманітарної допомоги.

Із 600 будиночків 200 вирішили використати як "Пункти незламності", а 400 розподілили по районах області.

У Старому Салтові, який сильно постраждав від росіян, наразі відновлюють 17 багатоквартирних житлових будинків, заклад освіти та охорони здоров'я. Загальна вартість робіт становить понад 577 мільйонів гривень. Гроші виділили з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії та місцевих бюджетів.

Один багатоквартирний будинок у селищі вже повністю відновили, ще в трьох роботи завершують. Відновлення інших об'єктів завершать у 2024 році.