У Краснограді депутати міськради відмовилися виділяти ділянку для будівництва храму Православної церкви України. Про це повідомляє "Накипіло" з посиланням на архієпископа Харківського і Слобожанського ПЦУ Митрофана.

Мер Краснограда Світлана Кривенко повідомила виданню, що не вбачає в рішенні депутатів обмеження прав релігійної громади: вона хоче, щоб рішення ухвалили без порушень законодавства та генерального плану міста. Чиновниця додала, що для пошуку компромісу зустрінеться з представниками громадської організації, яка представляє інтереси ПЦУ.

Архієпископ Митрофан повідомив, що Красноград - це єдина громада в Харківській області, де міська влада не виділила землю для будівництва храму ПЦУ. 

ПЦУ офіційно затверджена 2018 року на об'єднавчому соборі православних церков у Києві.

Предстоятелем ПЦУ обрали митрополита Епіфанія (у миру - Сергій Думенко). У 2019 році Константинопольський патріарх Варфоломій надав ПЦУ статус автокефальної церкви. Автокефалія - це статус церкви, що передбачає її адміністративну незалежність від інших помісних церков.

Тільки за перший рік існування Православної церкви України до неї приєдналися близько 600 парафій. Харківська єпархія Православної церкви України налічує понад 40 релігійних громад.