У "Харківських тепломережах" пояснили, чому у деяких районах Харкова тривалий час не було опалення після блекауту 23 листопада. Як розповіли в компанії, через масовані ракетні обстріли інфраструктури по всій країні опалення в місті довелося запускати чотири рази.

Теплоенергетики встигають щодобово усувати два-три десятки дефектів, що виникають внаслідок перепадів напруги та тиску в системі. Систему доводиться не лише повторно заповнювати, а й "розповітрювати", та усувати дефекти, що виникають на внутрішньоквартальних та будинкових мережах.

"Тільки за один день вдалося локалізувати та закрити 20 дефектів. За тиждень - 122. На жаль, через перебої з електрикою неможливо було запустити насоси підвищення тиску. Це і стало причиною затримок з постачанням тепла в окремих будинках, особливо у Слобідському та Немишлянському районах. Саме звідти надійшла найбільша кількість заявок у службу 15-62", - зазначили в компанії.

У разі тривалої відсутності опалення у місті можна буде зігрітися у "Пунктах незламності" та пунктах обігріву. Детально про них з усіма адресами – у нашому матеріалі за посиланням.