Харків’яни масово скаржаться на температуру гарячої води.  За останні два тижні «Харківські теплові мережі» та служба «15-62» отримали 1200 заявок щодо проблем із гарячим водопостачанням. Більшість із них стосувалася саме температури та тиску подачі води, а також дефектів на внутрішньоквартальних мережах та будинкових комунікаціях, повідомили в тепломережах.

Щодо температури води: Харків і «Тепломережі» живуть у режимі жорсткої економії енергоресурсів, що позначається на її температурі. Крім того, існує велика проблема - відсутність багатьох мешканців. Коли у багатоповерхівці живуть по десять, а то й менше родин на весь під'їзд, воду просто нікому розбирати, і вона холоне в трубах», - пояснили в ХТМ.

На підприємстві зазначили, що такий сплеск звернень мав місце і в минулих роках. Причина - зношеність  труб. Цього року планується замінити ще близько 20 км внутрішньоквартальних систем гарячого водопостачання.

На ХТМ підкреслили, що весь колектив зайнятий пробним пуском тепла в домівки харків'ян. До настання холодів співробітники підприємства мають заповнити систему, усунути всі дефекти і розповітрити її.  Сьогодні разом із слюсарями над цим працюють також підрядники та інженерний склад підприємства.

Після кількох серій ударів РФ по об'єктах енергоінфраструктури України в країні довелося запровадити заходи жорсткої економії. У Харкові та області з понеділка вводяться вірні відключення світла (графік відключень із зазначенням населених пунктів області та вулиць у місті – тут).

На підігріві води почали заощаджувати ще тиждень тому. Харків'яни отримали повідомлення від бота 15-62 про те, що гаряча вода подаватиметься зі зниженою температурою та тиском.