У Дергачах Харківської області поліцейські вилучили у місцевого жителя арсенал зброї та боєприпасів. Про це повідомили у Гу Нацполіції Харківської області.

Так, увечері 28 липня у Дергачах біля магазину люди помітили 59-річного місцевого жителя з автоматом АК-74 та повідомили у поліцію.

Правоохоронці, які прибули на місце, вилучили у чоловіка автомат з магазином і патронами і з'ясували, що дозволу на право носіння зброї у нього не було.

Також виявилося, що вдома чоловік зберігав гранатомети, снайперську гвинтівку зі спорядженим магазином, мисливську гладкоствольну рушницю, частини та механізми кулемета, ручну гранату, протитанкову міну, патрони різного калібру, споряджені автоматні магазини, контейнери з порохом та інше. Усю зброю та боєприпаси вилучили та направили на експертизу.

За фактом незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами чи вибуховими речовинами відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.263 КК України. Санкція статті передбачає до 7 років позбавлення волі.


Увага! Читайте нас у телеграм-каналі Новини Status Quo
Там більше інформації!


Нагадаємо, в одному із населених пунктів Близнюківської громади місцевий житель гуляв вулицями, озброївшись бойовими гранатами. З'ясувалося, що він незаконно придбав ручну гранату Ф-1 і ручну гранату РГД-5 із запалом і ходив з ними вулицями.