На Харківщині чоловік почав співпрацю з окупантами та передав їм свої машини. Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, колишній депутат Тернівської сільської ради з моменту окупації військовими населеного пункту підтримував у тому числі публічно рішення та дії країни-агресора.

"За це підозрюваний отримував привілейоване ставлення від військових та представників окупаційних сил", - розповіли у прокуратурі.

На початку травня 2022 року, незадовго до звільнення ЗСУ населеного пункту, під час відступу окупантів чоловік, бажаючи допомогти представникам РФ, передав їм свій автомобіль «ГАЗ 31105», а також автомобіль свого сина «ВАЗ 2110».

53-річному чоловікові повідомлено про підозру за фактом передачі матеріальних ресурсів незаконним збройним або воєнізованим формуванням, створеним на тимчасово окупованій території, та збройним формуванням країни-агресора (ч. 4 ст. 111-1 КК України).


Увага! Читайте нас у телеграм-каналі Новини Status Quo
Там більше інформації!


Нагадаємо, за час окупації селища Руська Лозова у передмісті Харкова місцевий житель пішов на співпрацю з росіянами та передавав їм вантажні та пасажирські машини.