За час окупації селища Руська Лозова у передмісті Харкова місцевий житель пішов на співпрацю з росіянами та передавав їм вантажні та пасажирські транспортні засоби. Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Руська Лозова опинилася в окупації у березні.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що 29-річний підозрюваний, як начальник цеху місцевого підприємства, вирішив надати допомогу окупантам.

"Він попросив свого колегу привести в належний стан транспортні засоби, що належать компанії, для передачі їх надалі російським військовим. Згодом чоловік добровільно передав представникам збройних формувань держави-агресора транспортні засоби, призначені для вантажних та пасажирських перевезень, - розповіли у прокуратурі.

Чоловіку повідомлено про підозру за фактом здійснення умисних дій, спрямованих на допомогу збройним формуванням держави-агресора (ч. 1 ст. 111-2 КК України). Йому обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Досудове розслідування продовжується.


Увага! Читайте нас у телеграм-каналі Новини Status Quo
Там більше інформації!


Нагадаємо, у Куп'янському районі колаборанти складали росіянам бійців АТО. З середини квітня місцевий житель, виконуючи завдання окупантів, закликав місцеве населення виходити на роботу до сільської ради, збирав списки мешканців, які брали участь у АТО/ООС. Також підозрюваний сприяв розграбуванню сільськогосподарських підприємств громади та вивезенню із них зерна, насіння соняшнику, кукурудзи на територію Росії.