Харків'янам, чиї будинки чи квартири постраждали внаслідок бойових дій, КП "Жилкомсервіс" проведе перерахунок за послуги з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій. Про це повідомили у міськраді.

"За дорученням Харківського міського голови Ігоря Терехова підприємство зупиняє нарахування мешканцям будинків, конструктивні елементи яких постраждали за п'ять місяців війни", - розповіли у міськраді.

Як повідомив директор КП "Жилкомсервіс" Геннадій Мальований, співробітники підприємства рознесли харків'янам перші квитанції за червень, проте вже після цього багато квартир та будинків отримали пошкодження внаслідок безперервних обстрілів.

"Постійні військові дії та законодавчо передбачений механізм розрахунку вартості послуг призводять до того, що оперативно врахувати припинення експлуатації конкретного будинку не завжди є можливим. Водночас КП "Жилкомсервіс" в обов'язковому порядку проводить перерахунки", - зазначив Геннадій Мальований.

Щоб отримати перерахунок, власник житла може звернутися за багатоканальним телефоном: 760-72-22, а також надіслати письмове звернення або заповнити форму на сайті.


Увага! Читайте нас у телеграм-каналі Новини Status Quo
Там більше інформації!


Нагадаємо, з 1 червня у Харкові відновили нарахування плати за комунальні послуги. Керівники комунальних підприємств "Харківські теплові мережі", "Харківводоканал", "Жилкомсервіс" та "Комплекс з вивезення побутових відходів" зазначили, що навіть в умовах війни співробітники всіх КП робили все можливе, щоб місто жило: ремонтували трубопроводи, відновлювали тепло- та водопостачання. , прибирали двори, вивозили сміття, запускали ліфти та інше.