У Валківському районі підприємець привласнив собі понад 440 тис. грн. на інтернеті для шкіл, повідомили в обласній прокуратурі.

Встановлено, що наприкінці 2019 року між відділом освіти Валківської районної державної адміністрації та ТОВ укладено договір про проведення інтернету до шкіл району.

Однак директор підприємства не мав у штаті працівників, які можуть надати такі послуги. У нього не було обладнання для належного виконання робіт. Він залучив провайдера як субпідрядника. Але про свою "схему" у відділ освіти підприємець не повідомив. 

Провайдер виконав усі необхідні роботи, за що підрядник заплатив йому близько 80 тис. грн. із тих грошей, які він отримав від відділу освіти. Іншу частину суми в розмірі понад 440 тис. грн. ділок "поклав собі в кишеню".

Директору підприємства повідомили про підозру за фактом привласнення чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчиненого у великих розмірах (ч. 4 ст. 191 КК України). Йому загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років.