На Харківщині на залізниці вкрали півкілометра кабелю. Місцеві правоохоронці затримали двох підозрюваних.

У той час, коли енергетики, комунальники та транспортники працюють у режимі 24/7, щоб відновити пошкоджену обстрілами військ РФ цивільну інфраструктуру, поліція відловлює громадян, які цілеспрямовано займаються руйнуванням інфраструктурних об'єктів.

Відомо, що 40-річний мешканець села Кринички Харківського району разом із 47-річним мешканцем селища Селекційне вирішили красти кабель. У Мерефі, на перегоні Борки-Мерефа, чоловіки з квітня до липня викопували кабель і здавали його в пункт прийому металобрухту. Викрадено 500 метрів кабелю. Південній залізниці завдано матеріальних збитків на суму близько 13 тисяч гривень.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 185 (крадіжка) КК України. Санкція статті передбачає позбавлення волі терміном до 8 років.

Розкрадання кабелю – один із найпоширеніших злочинів серед осіб, схильних до неправомірної наживи. Злочин здається простим, він не вимагає високої злодійської кваліфікації, як у щипачів, шахраїв чи карткових шулерів. Злочинці розраховують на безкарність – за їхньою версією, момент крадіжки ніхто не бачить. Але надії найчастіше виявляються невиправданими: поліцейський патруль теж не спить.

На початку вересня патрульні також затримали двох чоловіків, поряд з якими лежав інструмент та значна кількість зрізаного силового кабелю.