У Вовчанську Чугуївського району залишається близько 50 людей, евакуація з міста продовжується. Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

За його словами, деяких жителів доводиться евакуювати з пораненнями, оскільки росіяни постійно обстрілюють місто. Під вогонь потрапляють також волонтери та правоохоронці, які забезпечують евакуацію цивільного населення. 22 травня військові РФ вдарили дроном по поліцейських, які евакуювали мирних жителів. Загинув 41-річний силовик.

Раніше повідомлялося, що лише в полоні у росіян можуть перебувати до 100 жителів Вовчанська. Крім того, росіяни розстрілюють місцевих мешканців, про це свідчать дані аеророзвідки: вони фіксують тіла вбитих цивільних, які лежать на вулицях міста. Не забирають їх через небезпеку. Їх евакуюють, коли це стане можливим.

Загалом із Липецького та Вовчанського напрямків за період з 10 травня евакуйовано понад 11 тисяч людей.

Вовчанськ розташований за 4 кілометри від кордону. З початку повномасштабного вторгнення у 2022 році місто було окуповане. 13 вересня 2022 року ЗСУ зайшли до міста, і Вовчанськ був визволений. 10 травня 2024 року російські війська почали обстріли та наступ у напрямку Вовчанська. Місцева влада оголосила евакуацію населення.