Аеророзвідники фіксують тіла розстріляних цивільних, які лежать на вулицях Вовчанська, пише канал 24.

Начальник Вовчанської міської військової адміністрації Тамаз Гамбарашвілі розповів, що наразі через небезпеку вивезти тіла загиблих мешканців з міста не можуть, пише "Думка". Їх евакуюють, коли це стане можливим.

"Точна кількість загиблих невідома, але факти є. Військові бачать це і фіксують. Мешканці, які там знаходяться, також телефонують і сповіщають", - розповів начальник МВА.

Кілька днів тому українські аеророзвідники виявили у Вовчанську тіло загиблої жінки в інвалідному візку неподалік місцевої лікарні. Її з ще одним чоловіком розстріляли росіяни. Люди намагалися евакуюватися.

Наразі складно сказати про кількість загиблих мешканців та жителів, які залишаються у Вовчанську. Нещодавно начальник Слідчого управління поліції Харківської області Сергій Болвінов повідомляв, що лише в полоні у росіян можуть перебувати до 100 жителів Вовчанська

Людей продовжуюють вивозити з громади, з кожним днем це стає складніше, бо армія РФ завдає удари по машинах. 22 травня ворог вдарив дроном по поліцейських, які евакуювали мирних жителів, загинув 41-річний правоохоронець.

10 травня російські війська почали наступ на півночі Харківської області. Вовчанськ розташований за 4 кілометри від кордону, наразі на околицях міста точаться бої, воно знаходиться під постійним обстрілом із різного виду озброєння.

Фото та відео: Libkos