Російські військові на Харківщині ховаються від дронів по норах. СБУ перехопила телефонну розмову військовослужбовця РФ із матір'ю, у якій військовий скаржився на тяжке становище військ РФ на Куп'янському напрямку. 

У СБУ зазначили, що російська штурмова рота під Куп'янськом потрапила під масований удар fpv-дронів. 

У перехопленій розмові, не соромлячись при батьках у виразах, з матом через слово російський загарбник виклав, який вигляд мають бої на Куп'янському напрямку від першої особи.

Військовий повідомляв про великі втрати та погане оснащення особового складу.

"Нас виводять днями. Тому що від нас, грубо кажучи, нічого не залишилося. 126 осіб має бути... Тут, коротше, у нас три бронежилети. Вони всі в дірочку - як решето, як друшляк", - розповів військовий РФ.

За його даними, у роті - від 63 до 73 поранених ("трьохсотих") і близько 10 загиблих ("двохсотих").

Військовий повідомив про погане забезпечення російських військових і про те, що їм доводиться жити в норах, у яких вони ховаються від обстрілів, сплять, їдять і справляють природні потреби.

"Мамо, тут люди сидять без води дев'ять днів. Вони сечу свою п'ють. Для мене тазик води - це вже радість буде. Хочеш, скажу, де ми живемо? Така маленька норочка, лісу немає. Типу ліс - ну, що залишилося від лісу. Маленька норочка - і там тільки сидячи. Там стоячи ти не станеш. І поповзом там заліз у неї, коротше. І ось там спиш, з неї б'єшся, з неї їси, сортир - і все. Ну як назвати це укриття?" - розповів росіянин.

На Куп'янському напрямку ситуація загострилася в середині літа минулого року. На початку 2024-го в ЗСУ повідомляли, що російське командування зосередило тут до 40 тис. особового складу, сотні танків, бронемашин і артсистем. Бої тривають постійно з рідкісними затишшями. Росіяни роблять спроби просунутися вперед у напрямку до Куп'янська, але всі атаки відбивають ЗСУ. 

Відео 21+. У розмові присутня ненормативна лексика.