Друкарня "Фактор-Друк" не планує релокацію в більш спокійні регіони країни. Про це 28 травня сказав на фестивалі KharkivMusicFest власник групи компаній "Фактор" і президент фестивалю Сергій Політучий, пише "Слобідський край".

23 травня росіяни завдали удару по друкарні "Фактор-Друк". На момент удару там перебувало понад 50 працівників, 7 із них загинули, 21 отримав поранення. 

"Коли мене запитують, чому я не дислокуюся, я відповідаю - я не хочу, щоб мій Харків став пустелею. Тому що саме економіка є цим фундаментом, на якому і життя людей базується, і культура, і все інше. І тому ми будемо працювати, ми будемо відновлювати наше підприємство, ми будемо намагатися зберегти робочі місця заради майбутнього нашого міста", - заявив Політучий.

Він навів як приклад місто Детройт, колишню столицю американського автопрому, яке після скорочення виробництва обезлюділо і фактично перетворилося на місто-привид.

Політучий розповів, що зараз працівники друкарні намагаються навести порядок, збирають сміття і тестують обладнання. 

За його словами, після обстрілу випуск книг в Україні загалом різко скоротиться. За оцінками власника "Фактора", із руйнуванням друкарні сукупна потужність знизиться на 30-40%.