Вчора, 23 травня, росіяни нанесли два ракетні удари по великій харківській типографії "Фактор-друк". Президент України Володимир Зеленський повідомив, що цим ударом РФ знищила 50 тисяч книг.

Зеленський зазначив, що такими діями Росія воює з людяністю і всіма аспектами нормального життя та ще раз наголосив на необхідності достатньої протиповітряної оборони українських міст і громад.

На момент ракетного удару у друкарні було понад 50 працівників, 7 з них загинули, 21 людина дістала поранення. Сьогодні у Харкові День жалоби.

За даними Харківської ОВА, на ранок 24 травня у лікарні на стаціонарі перебувають дев’ятеро постраждалих, двоє з них знаходяться у реанімації у тяжкому стані. Інші лікуються у хірургічному, нейрохірургічному та травматологічному відділеннях у стані середньої тяжкості.

Типографія "Фактор-друк" знаходиться в Основ'янському районі міста. Вона входить до групи компаній "Фактор". Це один з найбільших типографських комплексів повного циклу у Європі. До холдингу "Фактор" входять також видавництво і книгарні "Vivat". На сайті компанії йдеться, що кожна третя книга та кожна десята газета в країні друкувалися в цій друкарні.

Загалом за вчорашній день росіяни завдали 15 ракетних ударів по Харкову та Люботину. Ввечері ще два удари нанесли КАБами.

Фото: Накипіло, відео: телеграм-канал президента