Дворічна Віолетта Мужечук, яку пошукові групи знайшли в лісі через майже чотири дні після зникнення, госпіталізована. Дівчинка разом з мамою перебуває у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії Харківської обласної дитячої лікарні.

За словами медиків, стан здоров'я дівчинки поліпшується, і її життю нічого не загрожує.

Як повідомив начальник відділу ювенальної превенції Нацполіції Харківської області Артемій Коновалов, днями поліцейські знову будуть опитувати сім'ю дівчинки, її сусідів і фахівців служби у справах дітей, щоб з'ясувати, чи не стало зникнення дитини наслідком недогляду батьків.

Віолетта зникла 23 травня з двору власного будинку в селі Скрипаї Чугуївського району. Дівчинка гуляла разом з братом-близнюком: хлопчик додому повернувся, а Віолетта зникла.

Протягом декількох днів дитину шукали поліцейські, рятувальники, водолази, кінологи, працівники лісгоспів і десятки волонтерів – всього більше 1000 осіб. Пошукові групи прочесали ліс, обійшли жителів села, перевірили всі двори, покинуті будинки і колодязі, а водолази обстежили дно місцевих водойм

Знайшли дівчинку 27 травня серед густого лісу. Віолетта сиділа в траві, була дуже слабкою і просила пити. Якби вона не застогнала, кажуть пошуковці, то її б могли не помітити.

350123928-604679071422110-7770913678928097452-n