У Харкові накрили бордель, де працювали підлітки.

У поліції розповіли, що 23-річна харків'янка винаймала дві сусідні квартири. У борделі було шість повій, у тому числі неповнолітні.

Правоохоронцям довелося брати бордель штурмом. Поліцейські розбили вікно та проникли у приміщення через вікно. Під час обшуків поліцейські вилучили 8 мобільних телефонів, дві відеокамери, ноутбук, банківські картки, флешки, упаковку сім-карток, гроші, засоби контрацепції, електронні ваги, шприци, папки з наркотиками. Приміщення закладу знаходилися в антисанітарному стані.

В одній із квартир був 45-річний чоловік, який розшукувався за виготовлення та зберігання наркотиків.

Підозрювану в сутенерстві затримано. Відповідальність за сутенерство передбачено статтею 303 КК України. За частиною 2 цієї статті за залучення до зайняття проституцією кількох осіб загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 7 років, за залучення до цього неповнолітнього можна сісти у в'язницю на 5 - 10 років.

Заняття проституцією також карається за Кодексом України про адміністративні правопорушення. За статтею 181-1 робітниці секс-індустрії загрожує штраф у розмірі від 85 до 170 грн.

Оскільки проституція в Україні є незаконною, то встановити точну кількість повій не можна. У 2019 році видання "Фокус" повідомляло, що в Україні налічується приблизно 67 тисяч жінок та чоловіків, які займаються проституцією. Співвідношення – 80% на 20%.

Оцінки кількості секс-працівників у світі суттєво розходяться. Видання Havocscope писало про 14 млн, а французьке видання Fondation Scelles – про 40-42 млн повій у всіх країнах світу; 80% повій - це жінки у віці від 13 до 25 років.