Під Харковом консервують багатоповерхівку, пошкоджену російським авіаударом. Як повідомили у прес-службі ХОВА, роботи ведуться у житловому будинку у селищі Докучаєвське Роганської громади, який був частково зруйнований навесні минулого року.

Російська ракета потрапила між 4 та 5 поверхами будинку. В результаті було пошкоджено вікна, двері, інженерні мережі, стіни, перекриття та інше. Тоді загинула лежача жінка, троє людей отримали легкі поранення.

Консерваційні роботи розпочали на початку грудня, вже посилено несучі конструкції поверхів, а на початку лютого цей етап планують закінчити.

За словами заступника начальника обладміністрації Михайла Харнама, будівлю консервують за рахунок резервного фонду державного бюджету та місцевого бюджету Роганської громади. Орієнтовна вартість робіт складає 3 млн. 100 тис. грн.

Незабаром планують підготувати проектно-кошторисну документацію щодо відновлення цієї будівлі.

Заступник Роганського селищного голови Микола Котелевець розповів, що за час повномасштабного вторгнення РФ у громаді внаслідок артилерійських обстрілів та авіаударів постраждали 50 багатоповерхових будинків та 630 приватних. Також пошкоджено 8 об'єктів соціально-критичної інфраструктури:

  • котельні;
  • школи;
  • дитячі садочки.

Вже проведено відновлювальні роботи у двох закладах загальної середньої освіти, у котельнях Докучаєвського та Рогані, замінено дахи та вікна та у багатоповерхових будинках.