Завод у Харківській області після прильотів вивіз усе обладнання, але зможе відновити виробництво. Ідеться про Приколотнянський олійноекстракційний завод, пише “Суспільне”.

Підприємство знаходится на території Вільхуватської громади Куп'янського району. До війни у громаді мешкало 6 тис. жителів. Зараз залишилось 2,7 тисяч.

Начальник Вільхуватської сільської військової адміністрації Євген Шаповал говорить, що підприємство було бюджетоутворювальним. У Приколотному розливали олію "Стожар".

По заводу були влучання, і зараз все обладнання вивезли в інші місця.

До повномасштабної війни на заводі у кращі часи працювали 500 людей, а зараз на неповний робочий день ходять менше ніж 100 працівників. 

“Все одно для нас, для громади, для наповнення місцевого бюджету це значна сума надходження як податок на доходи фізичних осіб”, - розказав голова СВА.

Євген Шаповал вважає: якщо безпекова ситуація дозволятиме, на заводі можна відновити виробництво: катастрофічних руйнувань на підприємстві немає.

Всього 210 підприємств із Харкова переїхали на Західну Україну. Найбільше підприємств перемістилося до Львівської, Закарпатської, Івано-Франківської, Хмельницької та Чернівецької областей. Але деякі підприємства вже повертаються до Харкова.