Пункти видачі гарячого харчування планується організувати у Харкові з 1 грудня. Про це сьогодні, 28 листопада, повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов.

За його словами, отримати харчування зможе кожен, хто цього потребуватиме. Для цього потрібно буде взяти із собою посуд. Продукти для приготування їжі надаватимуть міста-партнери. SQ відправив запит до мерії про те, де саме людям роздаватиму їжу, і повідомить, як тільки буде відповідь.

Мер Харкова нагадав, що у всіх районах міста планується відкрити понад 200 пунктів обігріву, обладнані пічками та генераторами, із запасом питної води та медикаментів. Про те, де найближчий пункт, буде вказано в оголошеннях на під'їздах. Зокрема, їх буде відкрито на території шкіл, комунальних підприємств, центральних теплових пунктів. Мер зазначив, що потреба у генераторах все ще існує. Ті, що є в наявності, місто отримало завдяки щоденній роботі з різними фондами та благодійними організаціями.

За даними мерії, зараз у Харкові проживає близько 1,1 млн осіб. Завдяки успіхам української армії багато городян повернулися додому з інших областей країни та з-за кордону.

На випадок тотального блекауту ми зібрали для вас усю потрібну інформацію: де знаходяться пункти обігріву у Харкові, як викликати швидку, якщо немає зв'язку, а також маршрути транспорту у Харкові на випадок відключення світла. Матеріал про це – за посиланням.