Співробітники Служби безпеки викрили жителя Балаклії, який працював в окупаційній адміністрації, повідомив речник обласного управління СБУ Владислав Абдула.

Підозрюваний, 31-річний житель Балаклії, до війни працював комп'ютерним спеціалістом у головному управлінні Пенсійного фонду України в Харківській області. 
Під час захоплення Балаклії він добровільно уклав трудовий договір із керівником місцевої окупаційної адміністрації та погодився обійняти незаконну посаду "спеціаліста експлуатації житлово-комунального господарства". 

З червня по вересень 2022 року зловмисник працював системним адміністратором в окупаційній адміністрації, підключав та обслуговував офісну техніку, перевіряв її технічний стан, встановлював піратське програмне забезпечення на комп'ютери. 

Після звільнення Балаклії зловмисник намагався втекти. Співробітники СБУ встановили його місцезнаходження та зібрали необхідну доказову базу. 

Триває слідство за ч. 2 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Підозрюваному загрожує позбавлення права обіймати певні посади на строк від 10 до 15 років.