Працівники Харківського машинобудівного заводу "ФЕД" просять мерію запустити автобус від площі Захисників України до підприємства (розташоване на вул. Сумській у районі Сокільників). Відповідну петицію зареєстровано на сайті Харківської міськради.

За задумом авторів петиції, маршрут з інтервалом 20-25 хвилин має пройти від площі Захисників України або від Кінного ринку, або від станції метро "Спортивна" повз станцію метро "Київська", далі - Журавлівським узвозом і вул. Вєсніна - до вул. Сумської в бік Центрального парку.

Автори петиції вказують, що зараз від площі Захисників України до станції метро "Київська" можна доїхати тільки з пересадками на метро або трамваї, і час на дорогу займає близько півгодини. При цьому прямий автобус долав би відстань за 7-10 хвилин.

На ділянці від станції метро "Київська" до вул. Сумської після зняття рейок і скасування трамвая №26 курсує тільки автобус №47е, інтервал руху якого - близько півтори-дві години, через що працівникам "ФЕДу" доводиться витрачати ще 40 хвилин на інший транспорт, замість того, щоб за п'ять хвилин прямою дорогою доїхати до підприємства.

Щоб петицію розглянула міськрада, вона має набрати 5000 голосів за 90 днів. Поки ініціативу підтримали трохи більше 30 осіб.