Міська влада опрацьовує варіанти комбінованого навчання школярів з 1 вересня. Про це йшлося під час зустрічі міського голови Ігоря Терехова з батьками школярів.

Такі зустрічі зараз відбуваються в усіх районах міста. Переглянути графік зустрічей і номер телефону для запису можна тут.

Хто обиратиме форму навчання

Усе залежатиме від побажання батьків. Змушувати ходити офлайн дітей не будуть.

Як навчатимуться діти офлайн

Це буде не п'ять днів на тиждень. Для офлайн робитимуть збірні класи і, відповідно, це будуть інші вчителі, влада виробить спеціальний графік. Наприклад, в одній школі охочих навчатися в метро буде п'ятеро, а в іншій - четверо. Тоді їх об'єднають. Але в будь-якому разі діти не спускатимуться в укриття під час тривоги, вони весь час перебуватимуть у безпеці.

Навчання в метро

Розглядається варіант обладнання класів на кількох станціях метро, у внутрішніх приміщеннях. Там буде інтернет, парти з дошками, шумоізоляція, вентиляція, перегородки, туалетні кімнати.

Чому не можна вчитися в шкільних підвальних приміщеннях

Вони не відповідають нормам ДСНС. Для того, щоб там могли навчатися діти, це має бути не просте укриття, а бомбосховище. На будівництво таких потрібно кілька бюджетів - і не тільки Харкова. Але деякі бомбосховища спеціально підготують за кількістю охочих навчатися офлайн. Це можуть бути, наприклад, бомбосховища вишів або інші підземні "хаби".

Як діти добиратимуться до місць навчання

Опрацьовується питання, щоб дітей довозити до місця проведення занять і забезпечити їм там харчування.

Що буде з дітьми, які залишаться за кордоном

Вони можуть продовжувати навчатися онлайн, як і діти в Харкові. Їх не відраховуватимуть зі школи без згоди батьків.