Мер Харкова Ігор Терехов 27 липня провів першу зустріч із батьками школярів. Він зустрівся з батьками учнів Шевченківського району, щоб обговорити організацію навчання. На зустріч прийшли 130 батьків.

Терехов повідомив, що є запит на офлайн. Розглядається питання комбінованого навчання. Однак мер заявив, що поки що не може дати точної відповіді з приводу того, яким саме буде комбінований формат.

Такі зустрічі відбудуться в усіх районах міста.

Після початку повномасштабного вторгнення РФ заняття в харківських школах перевели в режим дистанційки. Але 7 липня регіональна Рада оборони дозволила повернути очну форму навчання. Неодмінною умовою повернення учнів за парти є наявність захисних споруд у школах. Однак у більшості харківських шкіл є лише найпростіші укриття. Чим захисні споруди відрізняються від найпростіших укриттів - у нашому матеріалі.

Водночас у Харківській обласній військовій адміністрації повідомили, що багато батьків виступають за те, щоб відновити заняття офлайн. У мерії навіть розглядали варіант проведення занять у приміщеннях метро.

У Харківській області кілька громад відмовилися повертатися до офлайн-навчання саме через те, що в школах немає захисних споруд.