Російський диверсант намагався купити за 4000 доларів у харків'янина паспорт. Про це УНН повідомили в Офісі Генерального прокурора України.

За даними слідства, у лютому 2022 року громадянин РФ зустрівся харків'янином, щоб придбати український паспорт із донецькою пропискою для проведення підривної діяльності на шкоду суверенітету держави.

Харків'янин, який колись працював податківцем у Донецьку, запевнив, що зможе через свої зв'язки сприяти виготовленню та видачі паспорта. Свої послуги він оцінив у 4000 доларів.

Громадянин РФ передав харків'янину фотографії та першу частину коштів – 3000 доларів.

Викрили харків'янина 28 липня 2022 року під час передачі паспорта у місті Жовті Води Дніпропетровської області.

"Харків'янина викрито за процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури за фактом прийняття пропозиції та отримання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, пов'язаної з вимогою такої вигоди (ч. 3 ст. 369-2 КК України)", - розповіли в Офісі Генерального прокурора України.

Слідство продовжується. Правоохоронцями буде надано кримінально-правову оцінку діям інших фігурантів кримінального провадження.


Увага! Читайте нас у телеграм-каналі Новини Status Quo
Там більше інформації!


Нагадаємо, на Харківщині чоловік намагався купити довідку переселенця. За даними слідства, мешканець Первомайського звернувся до Біляївської сільської ради, щоб отримати довідку про взяття її на облік як внутрішньо переміщеної особи та надалі щомісяця одержувати передбачену законодавством грошову допомогу.