У Харківській області російські військові завдавали авіаударів та здійснювали артобстріли населених пунктів. Про це повідомляється в ранковому зведенні Генштабу ЗСУ від 28 липня.

"На Харківському напрямку зафіксовано артилерійські обстріли в районах населених пунктів Харків, Дементіївка, Мосьпанове, Соснівка, Уди, Черкаські Тишки, Старий Салтів, Циркуни, Протопівка, Золочів, Руські Тишки, Петрівка, Пришиб, Прудянка та Калинове", - йдеться у повідомленні.

У Генштабі додали, що агресор завдав авіаудару неподалік від Російських Тишків, а для уточнення положення ЗСУ та коригування вогню вів повітряну розвідку БПЛА.

На Слов'янському напрямі, з метою пошуку слабких місць в обороні наших підрозділів, окупанти вели штурмові дії у напрямках Довгеньке - Мазанівка та Пасіка - Долина, успіху не мали.

Артилерійські обстріли відзначені в районах населених пунктів Андріївка, Норцівка, Богородичне, Чепіль, Велика Камишеваха, Петрівське та Гусарівка.

Раніше у Генштаві повідомили, що у Харківській області війська РФ навели понтонні переправи для покращення логістичного забезпечення своїх підрозділів.