У Харкові тимчасово не працює Фрунзенський районний суд. Причина - повідомлення про мінування, що надійшло сьогодні, 28 червня, розповіли в суді.

Суд розташований за адресою: бульвар Богдана Хмельницького, 32/38.

Завідомо неправдиве повідомлення про замінування вважається досить серйозним правопорушенням: згідно зі статтею 259 КК України за це передбачено позбавлення волі на строк від двох до шести років.

Неправдиві повідомлення про мінування адміністративних будівель, навчальних та медичних закладів караються суворіше - позбавленням волі від 4 до 8 років.

Щорічна кількість недостовірних повідомлень про мінування по всій Україні обчислюється тисячами. За даними Офісу президента, 2018 року правоохоронці відкрили близько 1000 кримінальних проваджень, 2019-го - уже 2000. У 2021-му, за даними СБУ, зафіксовано понад 1100 неправдивих повідомлень про мінування об'єктів.

У СБУ додали, що в кожному випадку об'єкт можливого мінування обов'язково перевіряють поліцейські. На час перевірки людей евакуюють.

Алгоритм пошуку зловмисника залежить від кожного конкретного випадку та включає в себе як оперативні, так і технічні заходи.