Служба безпеки України назвала імена 3 російських солдатів, які розстріляли жителя села Макарове Богодухівського району заради особистої помсти. Про це повідомив речник обласного управління СБУ Владислав Абдула.

Це були військовослужбовці 6-ї відокремленої танкової бригади збройних сил РФ, вихідці з Дагестану:

  • Рамазан Омаров;
  • Алхас Расулов;
  • Ражаб Насридинов.

На початку травня 2022 року солдати вдерлись до місцевої ферми й почали стріляти в бік худоби. У той час на фермі перебував охоронець. Він попросив припинити вогонь, бо це лякає тварин. Злочинці вирішили помститись чоловіку за його зауваження. Через два дні вони вистежили охоронця по дорозі на роботу, і Омаров вистрелив у нього два рази просто посеред вулиці. У той час двоє його спільників дбали про те, щоб не залишилось свідків їх звірства. Перед тим, як поїхати, окупанти били тіло ногами - хотіли переконатися, що жертва вже мертва.

На підставі зібраних доказів двом воєнним злочинцям заочно повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб). 

Крім того, злочинні дії Омарова кваліфіковано за ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу (порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством, вчинене за попередньою змовою групою осіб). Їм загрожує позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне ув'язнення.

Наразі тривають комплексні заходи для притягнення зловмисників до відповідальності.