У Харкові судитимуть жінку, яка допомагала керівнику ТЦК торгувати підробленими документами для втікачів і симулянтів. Про це повідомив начальник Слідчого відділу ГУ Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов.

За його словами, йдеться про гучну справу керівника одного з районних центрів комплектування.

"Це той, який ховався від поліції в підвалі під час обшуку і ховав у рюкзаку фальшиві печатки. У змові з начальником військово-лікарської комісії він робив відмітку про непридатність для ухилянтів від мобілізації та допомагав із паперами для виїзду з країни. З однієї людини брали 6500 доларів, гроші ділили між собою і членами комісії, відсоток від суми віддавали посередникам", - зазначив Болвінов.

За його словами, до суду вже пішла справа такої посередниці - 56-річна жінка підшукувала потенційних "клієнтів". Знаходила чоловіків призовного віку, які хотіли втекти з України або просто були готові заплатити за документи про непридатність до служби.
Вона ж займалася і передачею грошей. Посередницю затримали, коли вона забирала черговий транш - 5500 доларів і 3000 гривень.

Їй загрожує від 7 до 9 років позбавлення волі.

Уже в суді і справи керівників ТЦК, і військово-лікарської комісії, усім за рішенням суду обрано запобіжний захід - тримання під вартою з можливістю внесення застави.