Відомого японського волонтера Фумінорі Цучико спробували вигнати з переходу біля "Нікольського". Про це 75-річний Фумінорі написав в своєму Instagram.

За його словами, під час збору коштів для безкоштовних обідів у Харкові до нього підійшов представник ТЦ "Нікольський", сказав, що на цій території заборонено проводити збори, й викликав поліцію. Наразі невідомо, чи була на місці події поліція.

Позиція волонтера залишається незмінною: за його словами, він має намір продовжувати там збір. У цьому переході Фумінорі збирає кошти вже більше місяця.

У коментарях до допису волонтера харків'яни тегають представників торгівельного центру, щоб ті прояснили ситуацію.

Фумінорі Цучіко переїхав до Харкова на початку війни. Під час масованих атак японець разом з харків'янами жив на станції метро "Героїв Праці", де люди рятувалися від обстрілів, допомагав людям, купляв продукти. Коли метрополітен відновив роботу, Фумінорі Цучіко вирішив відкрити кафе з безкоштовними обідами "FuMi Caffe". Щодня працівники кафе готують майже 500 безкоштовних комплексних обідів для харків'ян та жителів області. Для реалізації такої справи Фумінорі Цучіко продав свій будинок у Токіо. До Японії він повертатися не планує.

Президент Володимир Зеленський вручив Фумінорі Цучіко нагороду "Національна легенда України".