Студенти НТУ "Харківський політехнічний інститут" зможуть продовжити освіту у Німеччині та Бельгії. Про це повідомили у прес-службі вишу.

Ректор університету Євген Сокол із робочими візитами відвідав кілька вузів Німеччини та Бельгії. За підсумками переговорів було підписано нові договори про співпрацю, а також продовжено існуючі угоди. Тепер серед партнерів ХПІ:

  • Левенський католицький університет (KU Leuven, Бельгія);
  • Рейнсько-Вестфальський технічний університет Ахена (RWTH Aachen University, Німеччина);
  • Магдебурзький університет ім. Отто фон Геріке (OVGU, Німеччина).

Згідно з домовленостями, між НТУ "Харківський політехнічний інститут" та європейськими вишами передбачається спільна робота у науковій та освітній сфері.

"Ми розширюємо та поглиблюємо співпрацю з Магдебурзьким університетом OVGU за всіма напрямками. Наші університети єдині запропонували комплексне освітнє рішення, спрямоване на українських біженців, які знаходяться на території Німеччини. Також ми раді повідомити, що підписано новий договір студентської мобільності Erasmus+ щодо фінансування наших академічних обмінів : студентами, викладачами та науковими співробітниками. І вперше цей документ укладено одразу на п'ять років", - розповів Сокол.

Угода з бельгійським університетом KU Leuven також передбачає обмін студентами та викладачами, співпрацю у галузі освіти та науки. І вже зараз університет Бельгії готовий прийняти за обміном десять студентів із харківського Політеху. За словами ректора ХПІ, фінансування цієї програми здійснюватиметься бельгійською стороною.

Продовжується співпраця з Рейнсько-Вестфальським технічним університетом Ахена, під час якого планується робота у сфері комп'ютерних наук, хімії, силової електроніки. Також створено унікальну програму з підготовки вчителів та викладачів для роботи в інклюзивній освіті. А керівництво університету пообіцяло перекласти цю програму українською мовою та передати для інклюзивного простору нашій країні.

Під час зустрічі із керівництвом європейських університетів ректор НТУ "ХПІ" Євген Сокол презентував провідні наукові розробки харківського Політеху. Також для нього було організовано екскурсії кампусами вишів.

Влітку Харківський політех пропонував українським абітурієнтам, які виїхали до Німеччини отримати подвійний диплом. Так, абітурієнти могли стати учасниками програми подвійних дипломів із Магдебурзьким університетом Отто-фон-Геріке - OVGU (Німеччина). Вже з другого курсу студентів НТУ "ХПІ" буде зараховано до німецького вишу, а за підсумками чотирирічного успішного навчання отримають два дипломи бакалавра - Харківського політеху та OVGU.