У Харківській області після російських обстрілів горіла церковна школа. Про це повідомили в ДСНС.

За минулу добу російські окупанти обстріляли приватні будинки, об'єкти агропромислового комплексу, церковну школу, магазин, гаражі та автомобілі на території Харківської області.

Всього з 26 по 27 вересня рятувальники загасили в області сім пожеж. Чотири пожежі внаслідок обстрілів виникли у Чугуївському районі, ще по одній - у Куп'янському, Лозівському та Харківському районах.

Храми та інші культові споруди не раз потрапляли під обстріл окупантів у Харківській області. І це незважаючи на те, що в російських пропагандистських телеграм-каналах раз у раз з'являються новини про передачу військовим на фронт іконок (а значить, серед воюючих досить багато віруючих, хоча тут може спрацювати принцип з відомої пісні "не буває атеїстів в окопах під вогнем").

Так, перед відступом з Руських Тишків росіяни спалили православний храм святого архистратига Божого Михаїла. А на початку окупації цей храм був розграбований, двері зламані, цінні богослужбові речі та ікони зникли. Громада села та благодійники мають намір відбудувати церкву після війни. У Вербну неділю цієї весни окупанти обстріляли храм на Салтівці в Харкові. Станом на кінець липня було відомо про 25 зруйнованих культових спорудах в Харківській області: це православні храми, будівлі римо-католицької церкви, культові споруди іудаїзму та ісламу.