Очільник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в етері телемарафону заявив, що сили, які РФ накопичує на півночі Харківщини для можливого наступу на Золочів та Богодухів, скоріш за все, будуть використані як резерв на Вовчанському або Куп'янському напрямках.

При цьому він також зазначив, що активізація російської армії на захід від Липців, а саме – на Золочівському та Богодухівському напрямках, - була очікувана.

Синєгубов запевнив, що адміністрація продовжує будівництво третьої лінії оборони.

Кілька днів тому президент України Володимир Зеленський заявив, що російські війська готуються до нових наступів і концентрують угруповання поблизу українського кордону за 90 кілометрів на північний захід від Харкова. 

За даними ISW, російські війська концентрують сили невстановленої чисельності на заході Бєлгородської області. Мета - відтягнути ЗСУ в цей район і підготуватися до операцій із розширення російського плацдарму в прикордонній зоні на північному сході України. Протягом останніх тижнів російські війська активізували діяльність на базах і складах у  районі Грайворон-Борисівка-Пролетарський на заході Бєлгородської області.

Водночас у ISW вважають, що угрупованню військ, яке накопичують росіяни, не вистачить живої сили, необхідної для проведення успішної операції з оточення чи захоплення Харкова чи Сум.

Також Синєгубов розповів, що у Вовчанську продовжуються вуличні бої, лінія фронту проходить по лінії річки Вовча, українські воїни намагаються відтиснути ворога. Ситуація там не змінилася. За його словами, ЗСУ зупинили просування ворога вглиб Харківської області. Українська армія також стримує ворога по Слобожанському та Липецькому напрямках.

На Куп'янському напрямку ворог останніми тижнями активізував свої наступальні дії - за добу їх може бути від 15 до 20, але успіху там у росіян немає.