Харків'яни віддають свої килими, щоб зігріти тварин у притулку. Про благодійну акцію городян повідомила прес-секретар притулку Ольга Голубєва, пише "Суспільне".

У притулку багато собачих кабінок, які потрібно утеплити на зиму. Центр поводження з тваринами звернувся до городян із проханням принести старі, вже непотрібні у побуті килими. Вже зібрано близько 100 штук.

33e9c86177891ed5

Завдяки килимам та іншим речам, які приносять харків'яни, вдалося утеплити 45 будок. Килими довше зберігають тепло. Щоправда, іноді їх доводиться міняти. Фахівець із догляду за тваринами Денис Панченко розповів, що частота заміни утеплювача залежить від породи собаки, типу вологості та того, як поводиться вихованець. Є такі вольєри, у яких заміна потрібна через 2-3 дні, є чисті собаки, для яких килими потрібно міняти рідше – раз на тиждень.

Ольга Голубєва повідомила, що у притулку вже зібрано необхідну суму для більш технологічного утеплення всіх будок, але чуйні харків'яни продовжують приносити килими.

Після початку повномасштабної агресії РФ проти України у тяжкому становищі опинилися не лише люди, а й домашні тварини. Деякі городяни, вирушаючи в евакуацію, кидали своїх вихованців. На вулицях міста опинилися сотні домашніх котів та собак. Громадська організація "Порятунок тварин Харків" підшукувала господарів для 250 тварин.

Додаткові негаразди виникають через проблеми з опаленням. У Центрі поводження з тваринами розповіли, що взимку неможливо обігрівати “Будинок котів”, також для сотні котів також шукали нових господарів. Анкети підопічних розміщено на сайті притулку. Тим, хто вибрав тварину і бажає її "усиновити", слід звертатися за телефоном 0-800-50-43-13.