У Харкові шукають нових господарів для 250 тварин. Пошуками займається громадська організація "Спасіння тварин Харків", повідомляє “Суспільне”.

Собак та котів, якщо їм знайдуться господарі, волонтери готові доставити Харковом, Харківською областю та сусідніми регіонами.

Як приклад безпритульного собачого життя волонтери розповіли історію Каштанки, яку у вересні знайшли у підвалі одного із зруйнованих будинків на Північній Салтівці. Комунальники, які розбирали завали, виявили у ямі двох собак та викликали команду волонтерів.

"У підвалі була яма, у темряві собачки її не побачили. Пішли сховатися, впали туди і не змогли вийти. Понад два метри в глибину. Хлопці наші витягували тварин за допомогою петлі", - згадує представниця організації Ольга Ілюніна.

Минулого тижня у собаки народилося шестеро цуценят. Собака з потомством знаходиться у притулку для тварин. Поки охочих забрати собаку з дітьми немає.

Через воєнні дії кількість бездомних собак та кішок на вулицях Харкова зросла. Деякі городяни, які вирушили в евакуацію, не взяли вихованців із собою.

Харківський "Центр поводження з тваринами" теж шукає господарів для 100 котів. Обігрівати "Будинок кішок" цієї зими неможливо.

“Більшість котиків – колишні домашні вихованці, і ми не можемо їх випустити на вулицю, тому що вони не навчені виживати у складних умовах. Добрі наші люди, благаємо, подаруйте котикам люблячу родину та теплий будинок, не дайте їм мерзнути у холодних вольєрах”, - йдеться у повідомленні центру.

На нових господарів коти очікують щодня за адресою пр-т Гагаріна, 358 з 08.00 до 16.00. Забронювати тварину можна за номером 0-800-504-313.

Фото тварин – тут.