Харківський комунальник виїхав з окупації до Європи, але повернувся та працює на Північній Салтівці. Про це повідомляє "Суспільне".

Водій сміттєвозу Микола Левін потрапив в окупацію на самому початку війни. Будинок Миколи – у Руських Тишках. 24 лютого приїхати на роботу чоловік не зміг – росіяни окупували село. 15 днів сім'я ховалась від обстрілів у підвалі.

"І вдень, і вночі були обстріли. Скло вилітало з будинків. Там є двоповерхівки та бомбосховища, ось там ми провели весь час", - розповів чоловік.

У бік Харкова росіяни мешканців села не випускали, довелося виїжджати з окупації до Європи через Росію. За словами Миколи, росіяни перевіряли документи, записували паспортні дані, постійно питали, чи він служив. У листопаді, після 9 місяців у Німеччині, Микола разом із сім'єю повернувся додому. Тепер вони живуть у родичів у Харкові, бо будинок у Руських Тишках зруйновано.

"З перших днів хотілося повернутися назад. Чекали, чекали, щомісяця, щотижня про це думали, що додому хочемо. І ось приїхали", - сказав чоловік.

За словами заступника директора "Комплексу з вивезення побутових відходів" Артема Семикопенка, зараз більша частина працівників підприємства повернулася до Харкова, не вистачає близько 15% особового складу. Якщо на початку весни у Харкові працювало 15 сміттєвозів, то тепер місто прибирає 172 автомобілі.

Самі ж комунальники просять харків'ян не паркуватися на шляху сміттєвозів. Проблема це була ще до війни, а з активним поверненням харків'ян до міста знову виникла. У КВБВ нагадали, що за порушення правил паркування загрожує адмінвідповідальність та штраф.

Фото: Олена Клименко/Суспільне Харків