Парк Горького показав, як ремонтується після кількох весняних обстрілів із боку РФ. Прес-секретар парку Андрій Кравченко зокрема розповів про відновлення найбільш постраждалих від ударів атракціонів.

«Американські гірки». На початку війни тут вибухнуло декілька ракет і уламками посекло буквально всю трасу та опори. На кадрах з місця видно, що опори атракціону зараз мають безліч білих плямок: ці плямки – сліди уламків, що прошили метал наскрізь. Техніки порадилися із виробниками атракціону, заварили всі дірки, потім обробили та пошпаклювали їх.

«Галеон» – атракціон, який постраждав чи не найбільше. Ракета влучила просто посеред атракціону, посекла декорації, залишила дірки в опорах. Після ударів форт був потрощений, човен - повністю зруйнований. Зараз атракціон відновлюють, опори вже заварені.

Ланцюгові каруселі «Інідія». В атракціон влучило дві ракети, уламки потрощили декорації. Орнамент та скульптури на атракціоні будуть відновлювати. Уже готовий фундамент для нової операторської, вона буде більша. На самому атракціоні працюють техніки, уже відновлені яскраві панелі, які були зірвані вибухом, відновлена гідравліка. Зараз фахівці перетягають електромережі, перевіряють обладнання і двигуни.

Логово Біллі Кіда. За словам спікера парку, у  квітні після вибуху ракети була зруйнована п’ята частина найпопулярнішого дитячого комплексу. Зараз у парку думають, як її відновити.

Парк Горького неодноразово підпадав під обстріл. Внаслідок одного з них 2 квітня на території парку вибухнули кілька ракет, постраждали атракціони "Галеон Барбадос" та "Індія". Під час обстрілу в парку працювали люди. Один із озеленювачів, 57-річний чоловік, отримав поранення і був доставлений до лікарні.

На початку травня після обстрілу у парку виникла пожежа. Горіли дерев'яні конструкції дитячих атракціонів. Одна жінка зазнала осколкових поранень.

На початку червня було обстріляно атракціон "Американські гірки".

Збитки від обстрілу парку Горького у Харкові оцінено у три мільярди гривень.