В окупованому Куп'янському районі росіяни мають намір знищити усі українські книги. Про це повідомили у Борівській селищній раді.

Зазначається, що у Куп'янському районі ведеться боротьба з українськими підручниками та літературою. Так, місцеві шкільні бібліотеки отримали розпорядження від окупаційної влади скласти реєстр усіх наявних у них книг, виданих починаючи з 1991 року, та утилізувати їх.

"Знищенню підлягають навіть казки та ілюстровані дитячі книги, де майже немає тексту", – розповіли у Борівській селищній раді.

Крім того, росіяни мають намір завести з РФ російські підручники до шкіл Борівської громади, щоб навчати за ними дітей.

Завезти російські підручники планують також до шкіл окупованого Ізюму. Як повідомив в ефірі "Українського радіо Харків" Ізюмський міський голова Валерій Марченко, з місцевих шкіл окупаційна влада вивезла всі українські підручники, а педагогів змушують викладати за російською системою освіти.

За словами Валерія Марченка, що з 1 вересня окупаційна влада Ізюма планує відкрити близько трьох шкіл.


Увага! Читайте нас у телеграм-каналі Новини Status Quo
Там більше інформації!


Раніше повідомлялося, що в окупованому Куп'янську педагоги вирішили вивчати дітей за російською програмою. Колаборанти відвідали так звану ЛНР та отримали там "методичні" поради. Йдеться про включення до освітнього процесу розділів "Моя вітчизна" та "Правове виховання".