Олексіївська територіальна громада у Лозівському районі Харківської області скоротила штат для фінансової підтримки Сил оборони України. На меті громади - цього року передати ЗСУ 15 млн з 52 млн гривень власних надходжень. Про це повідомив сільський голова Анатолій Страхов, пише "Ґвара Медіа".

Для цього місцева влада вдалася до скорочення штату: уже скоротили двох заступників голови, апарат та по 1-2 працівників у кожному відділі.

"Ми розуміємо, що за нами Балаклійська громада. Якщо не підтримувати зараз ЗСУ, то завтра нікому і нічого буде будувати та розвивати. Це пріоритет номер один", - пояснив Страхов.

Крім того, Олексіївка вже оголосила тендер на закупівлю 17 безпілотників різних модифікацій для потреб військових на суму майже 1,9 мільйона гривень. Плануэться придбати:

  • 2 квадрокоптери DJI Mavic 3 або еквівалент;
  • 3 квадрокоптери DJI Mavic 3 Thermal або еквівалент;
  • 2 квадрокоптери DJI Mavic 3 Pro Fly More Combo або еквівалент.

Станом на березень громада вже передала майже 4 мільйони гривень на підтримку сил оборони, із яких 3,5 мільйона - безпосередньо для ЗСУ, ще 0,5 млн грн - для інших формувань Сил оборони.

Олексіївська громада розташована неподалік від міста Первомайського, за 100 кілометрів від Харкова. Адміністративним центром громади є село Олексіївка, де проживає близько 1,5 тисячі мешканців. Загалом на території громади, що складається з 8 старостинських округів та охоплює 25 сільських населених пунктів, живе приблизно 7 тисяч мешканців.