96 голосами депутати Харківської обласної ради ухвалили обласний бюджет на 2023 рік.

У ньому запланували доходи та видатки на рівні 4,7 млрд грн. Насамперед кошти бюджету буде спрямовано на медицину, освіту та соціальний захист. Крім того, кошти спрямовані на молодь, сферу культури, спортсменів та їхніх тренерів.

Бюджетом також передбачено використання резервних коштів на виклики воєнного часу - 641 млн грн. Йдеться про посилення територіальної оборони, зміцнення систем цивільного захисту тощо. Кошти з Резервного фонду можуть оперативно спрямовувати на невідкладні потреби безпеки та оборони, а також на підтримку людей.

"Цей бюджет - про захист тих, хто щодня наближає нашу спільну Перемогу. Про кожного, хто міцно тримає свій фронт. Дякую депутатському корпусу за позитивне голосування, а профільним департаментам ХОВА за плідну роботу. Обов'язково переможемо! Слава Україні!", - зазначив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

У 2022 році загальний обсяг обласного бюджету з урахуванням трансфертів (переказів) із державного бюджету склав понад 6,8 млрд грн, зокрема: за загальним фондом - понад 5,2 млрд, за спеціальним фондом - понад 1,6 млрд грн.